paslauga Miškų kirtimai

Miškų kirtimai yra bendras terminas, naudojamas apibūdinti medžių kirtimą ir jų paruošimą transportavimui į lentpjūves, bei kitas medienos apdirbimo įmones. Tai apima ne tik kirtimo, bet ir miškų retinimo operacijas. Retinimas yra periodiškas silpnesnių ir mažesnių medžių pašalinimas iš pasėlių, kad būtų sudarytos sąlygos augti ir vystytis stipresniems, sveikesniems medžiams. Tokiu būdu atsinaujina miško medelynas.

Tačiau, svarbu pabrėžti, kad pasirūpinti iškirtimo darbais neužtenka, pagal LR įstatymus, miško savininkai privalo atsodinti iškirstus plotus. MSK „Privati girininkija“ ne tik rūpinasi miško kirtimo ir ištraukimo darbais, bet ir padeda miškų savininkams atsodinti iškirstus plotus. Mūsų svetainėje rasite išsamią informaciją ir apie tai, kaip vykdomas miško atsodinimas.

MSK „Privati girininkija“ glaudžiai bendradarbiauja su vyriausybinėmis organizacijomis, pramoniniais objektais, besispecializuojančiais medienos srityje, bei kitais specialistais. Kartu mes dirbame kaip komanda, sukurianti planą, kuriame numatomas medienos sklypas, kurį reikia iškirsti, atliekame paruošiamuosius darbus, rėžiame biržes, rengiame miškotvarkos projektus ir, tik sutvarkę visus formalumus, kertame mišką.

Miško kirtimus galima skirstyti į ugdymo ir pagrindinius. Ugdymo kirtimai vykdomi siekiant padidinti miško produktyvumą, atnaujinti medyno sudėtį. Tokie kirtimo darbai gerina kokybinę miško būklę, didina medžių atsparumą gamtos negandoms. Tuo tarpu, pagrindiniai miško kirtimo darbai atliekami, siekiant iškirsti subrendusį mišką ir atsodinti jį nauju. Tai elementarus veiksmas, atliekamas kiekvieno miško savininko, sulaukusio savo miško brandos. Nuimta mediena gali būti panaudojama įvairiais tikslais: kurui, popieriaus gamybai, pardavimui, statyboms ir t.t.

Kai miškas nukirstas, lieka paskutinis etapas – miško ištraukimas. Tai iš senų laikų mus atsivejantis terminas. Mūsų senoliai iškirstą medieną traukdavo arkliais. O ilgą laiką naudotas, šis pavadinimas prigijo ir iki šiol išliko bendrinėje kalboje. Šiais laikais mediena yra išgabenama („ištraukiama“), naudojant specialią techniką, priekabas, taigi – be didelio vargo ir nepažeidžiant miško paklotės.

Miško kirtimas ir ištraukimas – labai atsakingi, ypatingų įgūdžių ir profesionalaus požiūrio reikalaujantys darbai. Kirtimas dažnai atliekamas su grandininiais pjūklais. Tačiau, šie įrankiai – labai pavojingi ir, miško kirtimo darbuose, juos patikėti reikėtų meistrams, išmanantiems savo darbą, nesiimant miško kirsti patiems.

Mūsų tikslas – prižiūrėti, gyvybe alsuojantys ir nuolat atsinaujinantys Lietuvos miškai. Todėl, patikėję savo miško tvarkymo darbus MSK „Privati girininkija“ liksite maloniai nustebinti profesionaliai atliekamu darbu ir atsakingu požiūriu į vykdomą misiją puoselėti Lietuvos miškus.

 

galite Susisiekti
Laiškas sėkmingai išsiųstas.
Klaida! Laiško išsiųsti nepavyko.